article picture
Rubicon produserer Spellemannprisen!
Skrevet 25 Oct 2016

Spellemann 2016 går av stabelen i Oslo lørdag 28. januar 2017. Da arrangeres det to eventer, ett på Sentralen og ett på Sentrum Scene. Begge sendes direkte i NRKs kanaler.

Spellemann ønsker å øke synligheten for alle sjangere og nominerte og vi ønsker at alle priser skal få sin egen plass uten å bli redigert inn som fragmenter i ett event. I tillegg ønsker vi å spisse opptredener og innhold for ulike målgrupper. Derfor har vi i år valgt å dele Spellemann i to eventer; Spellemann Prisutdeling og Spellemannshow», sier styreleder Marte Thorsby.

 

Under Prisutdelingen deles sjangerpriser ut. Det inviteres rundt 350 gjester bestående av nominerte, jury, bransje og andre inviterte gjester. Det vil ikke bli solgt billetter til prisutdelingen. Arrangementet holdes i den praktfulle marmorsalen og vil ha et høytidelig preg der sjangerprisene får sin fortjente plass. Det vil bli opptredener med sjangerbredde gjennom prisutdelingen.

 

Senere samme kveld blir ”Spellemannshowet” arrangert på Sentrum Scene. Spellemannshowet vil være et storslagent show med opptredener av noen av de mest populære artistene fra 2016, og sjangerfrie priser vil bli delt ut. Det blir solgt billetter til publikum og bransje. Showet blir sendt direkte på NRK1.


Spellemann 2016 produseres for første gang av Rubicon.

 

"I en ufattelig kreativ og blomstrende periode for den norske musikkbransjen, så er det en ære å få lov til å jobbe med den prisen som er satt for å hedre hele den norske musikkbransjen, nemlig Spellemannprisen. Vi på Rubicon gleder oss stort til å ta over stafettpinnen og lover at vi skal lage et sinnsykt fett show og stor musikkfest på Sentrum Scene og prisutdeling på Sentralen, sammen med hele den norske musikkbransjen. Når vi også får lov til å videreutvikle sendingen og dermed merkevaren på en måte vi gjør nåsammen med Spellemannskomiteen og NRK så er det klart vi gleder oss!" Sier CEO i Rubicon Pål Kruke Kristiansen.

 

Les mer om Spellemannprisen på spellemann.no