article picture
Rubicon overtar Amanda-prisutdelingen
Skrevet 5 Jan 2016

Fredag 26.august går den årlige Amanda-prisutdelingen av stabelen, og Rubicon overtar stafettpinnen for produseringen av det livesendte tv-showet. Filmprisen Amanda arrangeres i forbindelse med Den norske filmfestivalen i Haugesund, og Rubicon gleder seg stort til å produsere sendingen for TV2.

 

– Vi på Rubicon er stolte og glade over å få oppdraget med å produsere Amanda for TV2 de neste årene, og gleder oss skikkelig til å sette i gang, sier eksekutiv produsent Marius Hoel i Rubicon.

 

Også administrerende direktør i Rubicon, Pål Kruke Kristiansen, er entusiastisk:

– Vi er superstolte over oppdraget, og vi topper laget for å lage tidenes fest for seerne sammen med TV2 og Amanda-komiteen! Norsk film blir bare bedre og bedre, og vi skal gjøre vårt for at tv-sendingen understøtter den fine utviklingen i den norske filmbransjen.

 

– Ved siden av å lage et knallbra sceneshow, har vi også et ønske om å løfte Amanda og interessen for norsk film ytterligere, blant annet ved hjelp av tilstedeværelse på sosiale medier før, under og etter prisutdelingen. Vi vil at Amanda skal ta en enda større plass i offentligheten, og forhåpentligvis fange et større publikum, sier Pål.

 

– Den norske filmfestivalen Haugesund er strålende fornøyd med å ha fått Rubicon med på laget og vi er sikre på at vi sammen med denne entusiastiske og kompetente gjengen skal løfte Amanda til nye høyder, sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

Årets Amandashow bytter sendedag og tidspunkt, på grunn av sommer-OL i Rio.

 

– Vi har stor tro på at Rubicon med sine dyktige folk vil gjøre en god jobb for Amandashowet.  Men vi tror også at de kan bidra til å øke fokuset på Amanda på andre plattformer i tillegg, slik at norsk film igjennom dette også får den oppmerksomheten den fortjener, sier programredaktør i TV2, Kari Hansmark.

 

– På grunn av sommer-OL, vil Amanda i år få både ny sendedag og tidspunkt, og vi ser på dette som en spennende anledning til å tenke nytt og friskt i en kjent ramme. Både kompetanse og entusiasme er på plass hos Rubicon, og vi gleder oss til årets Amanda!

 

De nominerte til Amandaprisen offentliggjøres på en pressekonferanse i midten av juni.