article picture
Premiere på TV2s nye storsatsning!
Skrevet 2 Jan 2017

Hva hadde du gjort hvis du plutselig en dag våknet opp på en øde øy? Kun med de klærne du står og går i, uten mat og med nok vann til å klare deg i to døgn.

Det har 12 norske kvinner sagt ja til å finne ut av. På en øde øy i Stillehavet skal de overleve helt alene, helt avskåret fra sivilisasjonen, uten å vite hvor lenge de skal være der. Resultatet er TV 2s helt nye reality-eksperiment Øya.

Ifølge programleder Espen Olanger Simonsen (39) er dette noe den norske TV-seer aldri har sett før.

– Dette er noe helt nytt. Dette er ekte. Siden det ikke er en konkurranse, ingen som skal stemmes ut, og heller ingen premie, så fjernes spillet. Alt står og faller på deres evner til å samarbeide, og ikke minst samarbeide med mennesker de skal bli kjent med, forteller han til TV 2.

I tillegg har jentene filmet alt sammen selv.

Den moderne komforten vi alle omgir oss med til daglig har fjernet oss fra det urinstinktet som bor i oss alle. Spørsmålet seerne må stille seg er: Hadde jeg overlevd under disse ekstreme forholdene?

I første episode må kvinnene slåss seg gjennom tett, tropisk jungelvegetasjon på leting etter vann, og vi følger dem i kampen om å gjøre opp ild for at vannet skal bli mulig å drikke – noe som er livsviktig i den ekstreme situasjonen de er i.

Ler mer om deltagerene her: http://www.tv2.no/a/8798733/

Øya har premiere på TV2 klokken 20:00 mandag 02. Januar.