article picture
Maniac solgt til Hollywood og Netflix!
Skrevet 25 Mar 2016

Humordramaet "Maniac" skal til Hollywood - og er kjøpt opp av Netflix!

Espen PA Lervaag og Håkon Bast Mossige står bak ideen til "Maniac", og har videreutviklet serien sammen med kreativ produsent Ole Marius Araldsen hos Rubicon. Serien handler om Espen, en pasient på en psykiatrisk institusjon, som har rømt fra virkeligheten og inn i sitt eget hode og fantastiske fantasi hvor han er helten i alle situasjoner.

Det er produksjonsselskapet Anonymous Content som skal produsere den amerikanske versjonen. «True Detective»-regissør Cary Jojo Fukunaga skal stå for regi, og på rollelisten står allerede Hollywood-skuespillerne Jonah Hill og Emma Stone.

– Det er helt fantastisk at den nå skal til Hollywood. Vi har jobbet hardt for dette veldig lenge, og det er gøy at det lykkes, forteller Ole Marius Araldsen.

Amerikanske "Maniac" er allerede kjøpt opp av Netflix, og mest sannsynlig vil den få premiere hos strømmegiganten i løpet av 2017.

– Vi ser selvsagt strålende fornøyde. Akkurat nå er Netflix de største på markedet, og det er de som får de største og beste folkene, så dette kunne ikke blitt bedre, sier Araldsen.