article picture
"Maniac" er nominert til Gullnymfen!
Skrevet 12 Apr 2016

Den verdensomspennende tv-prisutdelingen The Golden Nymph i Monte Carlo, med fyrst Albert som sin høye beskytter, har nominert den norske tv-serien ”Maniac” i kategorien for beste komedie.

I tillegg er to av seriens hovedrolleinnehavere, Espen PA Lervaag og Ingeborg Sundrehagen Raustøl, nominert til beste mannlige og beste kvinnelige skuespiller.

– Det er bare å ta av seg hatten! Det er en bragd å bli nominert til denne prisen og vi er utrolig stolte. Gratulerer til hele produksjonen. Dette beviser nok en gang at Maniac er en serie som hadde fortjent enda flere seere, og jeg oppfordrer alle til å sjekke ut serien på TV 2 og TV 2 Sumo. Jeg er sikker på at dette bare er begynnelsen for Maniac-eventyret, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug. 

– Dette er sinnssykt moro! Der er litt surrealistisk at serien har en sånn appell i utlandet, når det har vært vanskelig å bli lagt merke til i Norge. Det gjør det egentlig bare enda morsommere, sier Espen PA Lervaag, som sammen med Håkon Bast Mossige står bak ideen og hovedrollene i serien.

I The Golden Nymph skal ”Maniac” konkurrere mot blant annet suksesserien ”Better Call Saul”. Hele nominasjonslisten finnes her: http://www.tvfestival.com/index.php?Movelang=uk&p=518

TV2-serien ”Maniac”, produsert av Rubicon TV, handler om Espen (spilt av Espen PA Lervaag) som har rømt inn i sitt eget hode og fantasiverden, hvor de mest fantastiske ting skjer og han er helten i alle situasjoner. I virkeligheten er han psykiatrisk pasient på en mentalinstitusjon, og trekkes mellom å fortsette drømmelivet sammen med fantasivennen Håkon (Håkon Bast Mossige) i sitt eget hode, eller komme tilbake til virkeligheten.

Serien har gått under radaren i Norge, men i påsken kom nyheten om at ”Maniac” skal lages i USA, og allerede er kjøpt opp av Netflix. ”True Detective”-regissør Cary Fukunaga skal stå for regien av den amerikanske versjonen, og Hollywood-stjernene Jonah Hill og Emma Stone skal spille hovedrollene.

– Alt sammen er så surrealistisk at man ikke helt klarer å ta det innover seg, sier Espen PA Lervaag.

– Vi vet ingenting ennå, men håper vi får lov til å komme over når de setter i gang med innspillingen av den amerikanske versjonen. Seriens produsenter reiser til LA denne uka for å sette i gang dialogen, og det blir utrolig spennende å se hvor dette bærer, forteller Lervaag.

The Golden Nymph-utdelingen går av stabelen 16.juni. Originalserien er produsert av Rubicon TV, distribueres av Nordic World og sendes på TV 2 fredager klokken 00.35.