article picture
Jakob Oftebro skal lede årets Amandashow!
Skrevet 7 Jun 2016

Amandaprisen ledes i år av skuespiller Jakob Oftebro (30).

Prisutdelingen avslutter filmfestivalen i Haugesund den 26. august og hedrer hele den norske filmbransjen.

Den unge og anerkjente skuespilleren synes det er en stor ære å få være programleder under utdelingen.

 

– Det er tross alt bransjens viktigste pris og største fest, så det å få guide og hylle kollegene mine gjennom den store kvelden blir rett og slett stas. Målet er å gjøre det til en fantastisk fest, både for TV-seerne og publikum i salen, sier han til TV 2.


- Å produsere Amandashowet er selvfølgelig litt av en ære; det handler om at prisen etter 30 år har blitt en del av kulturarven vår. Amandakomitéens ærespris er en av våre høyeste utnevnelser innenfor kulturarbeid. Men mest av alt er det veldig moro å lage en skikkelig festaften! Vi vil invitere publikum med på et staselig, morsomt, glamorøst og litt overraskende show - akkurat sånn et skikkelig awardshow skal være! Og finnes det noe bedre for et TV crew enn å lage en skikkelig flott livesending? Vi gleder oss!


TV2 viser oss stor tillit, og Kari Hansmark har vært executive produsent for sendingen i mange år. Produksjonen er i veldig trygge hender. Det kan i denne sammenhengen også være verdt å nevne at det er Den Norske Filmfestivalen som står bak prisutdelingen, og at det er juryene med Ellen Horn i spissen, som bestemmer hvem som vinner. Vi er like spente på nominasjonene og vinnerne som alle andre! Sier produsent i Rubicon Mads Rogde.

 

Amandapris-utdelingen setter som vanlig punktum for Den norske filmfestivalen i Haugesund. Amandaprisen ble første gang utdelt i 1985, og det er i år ti år siden TV 2 tok over tv-sendingene fra Amanda-prisutdelingen. 

Årets nominasjoner vil presenteres på en pressekonferanse 15. juni kl. 11.00 på Filmens hus.