article picture
To Gullnymfer til Lilyhammer
Skrevet 19 Jun 2015

Lilyhammer 3 vant i kveld den internasjonale Gullnymfen for beste europeiske komedie og beste mannlige skuespiller med Steven van Zandt for andre året på rad.

 

- Det er utrolig stas å vinne beste europeiske komedie med eventyret Lilyhammer! Dette viser at vi har truffet noe et internasjonalt publikum liker og snakker om, og det føles virkelig ikke som hverdagskost. Stor stas og stor grattis til skaperne, Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, til vår venn og hovedrolleinnehaver, Steven Van Zandt, og til resten av det fantastiske crewet som har gjort disse tre sesongene mulig, sier administrerende direktør i Rubicon TV og executive produsent for Lilyhammer, Pål Kruke Kristiansen.

 

Gullnymfen er en av Europas viktigste TV-priser og deles ut under den internasjonale TV-festivalen i Monte Carlo i Monaco. Festivalen er en av Europas største tv- og film-festivaler og Prins Albert er festivalens høye beskytter. Lilyhammer var nominert i samme klasse som blant annet danske, ”Bankerot” og svenske, ”Welcome to Sweden”.

 

- Dette er en stor anerkjennelse som bekrefter at norsk drama er i verdensklasse. Skaperne, Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, forteller historier som på en unik måte treffer både det norske og det internasjonale publikumet. En fantastisk stor takk til alle foran og bak kamera, de har gjort et unikt arbeid som vi i Rubicon er utrolig takknemlige for. En stor takk til Tone C. Rønning og NRK som turte å satse på Lilyhammer og som har fulgt oss hele veien sammen med Netflix, sier programsjef for drama i Rubicon TV og executive produsent for Lilyhammer, Anne Kolbjørnsen.

 

Steven van Zandt ble også belønnet med egen pris for beste mannlige skuespiller.

 

- Den verdensomspennende anerkjennelse vårt lille, norske show har fått er virkelig fantastisk. Vi er så stolte av å introdusere enormt talentfulle norske forfattere, skuespillere, regissører og crew til så mange land, sier hovedrolleinnehaver og executive produsent Steven Van Zandt.